Certificat fiscal pentru cadastru

Pentru obtinerea certificatului fiscal necesar obtinerii numarului cadastral si implicit a intabularii dretului de proprietate va adresati, la Primarie – Directia Taxe si Impozite aferenta imobilului (unde se achita taxele si impozitele imobilului) pentru obtinerea certificatului fiscal,care va atesta calitatea de platitor de taxe si impozite si dovada achitarii acestora la zi.

Cerificatul fiscal este o piesa principala la dosar fara de care nu se poate realiza in general o documentatie cadastrala.

Obtineti certificatuI de atestare fiscala pregatind urmatoarele documente:

copia dupa declaratia de rol fiscal;

cererea tip;

procura prin notariat, daca delegati pe cineva sa solicite certificatul;

taxa de inscriere,timbre fiscale.

sau apelati la un expert care poate face asta mult mai repede si mai ieftin pentru dvoastra.Puteti contacta un expert autorizat cadastru si intabulari,click aici !

CertificatuI Fiscal obtinut este valabil 30 de zile.Exista posibilitatea sa expire pana la depunerea documentatiei cadastrale de catre inginerul autorizat.

Nu se poate elibera un cerificat fiscal fara sa obtineti rolul fiscal pentru casa sau terenul detinut.Pentru un teren,deschiderea rolului este mai simpla iar pentru constructie, de regula, trebuiesc urmatoarele documente:

contractul de vanzare-cumparare teren, originalul si o copie;

autorizatia de construire, originalul si o copie;

procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, originalul si o copie;

procura prin notariat, in cazul in care persoana care deschide rolul fiscal nu este proprietarul;

declaratia tip;

taxele de deschidere,  in functie de numarul de pagini care trebuie inregistrate.

Timpul in care obtineti rolul fiscal depinde in mare masura de relatiile pe care le aveti la Primarie – Directia Taxe si Impozite unde depuneti actele. Oficial sunt prevazute 15-30 zile.

Contact autorizat cadastru  0749.055.525  sau 031.100.52.02 sau  click aici!